Wereldrecord brasem?

We worden overladen met informatie op Facebook. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Zo wordt je overstelpt met inhoudsloze onzin en zo krijg je toch interessante items voorgeschoteld. Zo ook vandaag. Tussen alle berichten van mensen die naar hartenlust laten weten wat ze per minuut doen, kregen we deze plaat van een onwerkelijk grote brasem.

Je hebt echte snoekvissers die de bijvangst van een snoekbaars vervelend vinden. Andersom bestaat ook. Natuurlijk kenn we allemaal ook de karpervissers. Ofwel vissers die het feitelijk op een soort hebben voorzien. Minder bekend zijn we met fenomeen brasemvissers. Vissers die zich specialiseren in het vangen van xxl platte.

Arnout Terlouw, hij reist de hele wereld over en vangt arapaima tot king barbus in Iran. Toch blijft die voorliefde voor grote brasem. Rare jongen…

Hier op de redactie hebben we maar liefst  twee van die rare snuiters rondlopen, Arnout Terlouw en Mark Pijnappels. Toegegeven, hun visserij dwingt respect af en de vangstfoto’s die ze hier laten zien, zijn indrukwekkend.

Mark Pijnappels. Je kunt hem letterlijk midden in de nacht wakker maken voor grote platte.

Nu hebben we uiteraard ook deze foto van Facebook aan hen voorgeschoteld. En jawel, warempel, er was een blik van verbazing, maar dat maakte rap plaats voor ongeloof. Laten we eerlijk zijn, jaloezie zal ook op de loer liggen. Enfin, mocht dit een echte foto zijn, dan schat Arnout deze vis op 20 kilo. Lengte? Ruim over de meter. Een bizar gewicht, te meer als je je beseft dat het wereldrecord, gevangen in Engeland op zo’n 10,2 kilo staat. In Nederland staat het record brasem op 7 kilo en 77 cm.

Die zepia tint van de foto… Het geeft een historisch tintje aan het geheel. Maar die bril… Erg modieus voor die tijd of retro nu?
Als je iets moet aanwijzen, dan is het dat gekke linkerhandje. Die lijkt sowieso de staartwortel van de vis niet op natuurlijke wijze te omvatten.
Als het Photoshop is dan is het knap gedaan! Zonder meer! Knap hoe die schaduw van de vis op de vanger is aangebracht.

Broodje aap?

Natuurlijk gonzen hier meteen allerlei verdachtmakingen in het rond. “De foto is getrukeerd.” “Met wat dan?”, grapte Arnout, Photoshop hadden ze toch niet in die tijd.” Hoe dan ook, beide brasemknuffelaars zijn het er over eens dat dit een broodje aap verhaal is. De normale jongens van team Beet hebben zo hun twijfels. Wat denk jij? Laat het weten in een reactie hieronder.

In Beet juli een speciaal artikel over xxl brasems. Ook te zien, een two tone gigant van een brasem!
Vorig artikel
Volgend artikel

gerelateerde artikelen

Instagram